Димитар Димитровски и Стефанија Алексовска најдобри во македонската кугларска лига

Македонската кугларска лига, сезона 2022/23 година заврши, а во неа убедливо најдобри беа Димитар Димитровски од Вардар 2014, со просек од 594 дрва во машка и Стефанија Алексовска од Пелистер Пин во женска конкуренција со просек од 536 дрва.

Нашите најдобри поединци добија пригодни признанија од страна на Кугларската Федерација. Наградите ги доделили Игор Михајловски, претседател на КФСМ.

Similar Posts