Макпетрол победник на кугларскиот Куп на Македонија за 2023 година во машка, Пелистер Пин во женска конкуренција

На 08 април 2023 во кугланата Мусандра се одржа Купот на Македонија во куглање каде што учествуваа вкупно 54 натпреварувачи од 9 тимови од кои 7 во машка и 2 во женска конкуренција.

Победник во машка конкуренција е кк Макпетрол, Вардар 2014 е втор, додека трето место беше екипата на ГТЦ Мусандра, сите од Скопје. Кај жените, победник е Пелистер Пин од Битола додека второ место беше екипата на ГТЦ Мусандра од Скопје.

Натреварувањето траеше од 9 часот до 20.00 часот, вистински кугларски маратон.

Линкови од видео пренос:

Резултати:

Наградите ги доделија Игор Михајловски како Претседател на КФСМ и Игор Герасимовски како потпретседател на КФСМ

Similar Posts