Од оваа година започнуваме како Федерација да одредуваме најдобар куглар и кугларка во календарската година. Методологијата за избор е комплексна и ги вреднува сите достигнувања на еден куглар и кугларка на домашна и меѓународна сцена вклучувајќи ја и позицијата и успесите на клубот во кој членува и активно игра. Повеќе за методологијата кликни ОВДЕ

 

Младен Донковски
Стефанија Алексовска

1. Најдобар куглар за 2022 година е МЛАДЕН ДОНКОВСКИ, член на кк. Макпетрол – Скопје

2. Најдобра кугларска за 2022 година е СТЕФАНИЈА АЛЕКСОВСКА, член на жкк Пелистер Пин – Битола

Табелата е достапна на следникот ЛИНК