Од оваа година започнуваме како Федерација да одредуваме најдобар кугларка во календарската година. Методологијата за избор е комплексна и ги вреднува сите достигнувања на една кугларка на домашна и меѓународна сцена вклучувајќи ја и позицијата и успесите на клубот во кој членува и активно игра. Повеќе за методологијата кликни ОВДЕ

Податоците сеуште не се комплетирани, па како ќе завршуваат настаните кои ги планираме заклучно со последните денови од декември, така и ќе се ажурира оваа табела.

Табелата е достапна на следникот ЛИНК