Осмомартовскиот турнир во Битола ги собра најдобрите македонски кугларки

Во Битола, на битолската куглана се одигра турнир по повод празникот 8 ми Март. Вкупно учествуваа 29 натпреварувачки од кои 27 жени. Во сениорска конкуренција се натпреваруваа вкупно 16, додека во U-14, вкупно осум. Тројца натпреварувачи куглаа вонконкуренција.  Победник е Данче Наумовска, втора Андреа Вељаноска и трета Стефанија Алексоска. Кај младинските категории во категорија 4х15, победник е Лаура Ангелевска, втора, Ева Димитровска, трета Лана Апостоловска.
Осмомартовскиот турнир беше во целосна реализација на женскиот кугларски клуб ПЕЛИСТЕР ПИН од Битола.

Постигнати резултати на турнирот види ОВДЕ

Similar Posts