Стефанија Алексовска и Архан Арслановски, државни U23 прваци на Македонија во куглање

Куглана во Битола беше местото каде што се собраа македонските млади куглари до 23 години и ги измерија своите кугларски вештини.  Сите натпреварувачи имаа два настапи на 09 и 10 декември.

До 18 години, државен првак е Емилија Илијевска од к.к. Пелистер Пин.

До 23 години, државен првак е Стефанија Алексовска од к.к. Пелистер Пин и Архан Арслановски од к.к. Пелистер 1982.

Ревијално настапија и два млади куглари под 14 години кои според прикажаната игра ветуваат светла иднина.

Резултатите од настапот може да се видат на следниот ЛИНК

Линкови од видео пренос од настапите ПРВ и ВТОР настап.

Similar Posts