Стефанија Алексовска и Архан Арслановски, државни U23 прваци на Македонија во куглање

Стефанија Алексовска и Архан Арслановски, државни U23 прваци на Македонија во куглање

Куглана во Битола беше местото каде што се собраа македонските млади куглари до 23 години и ги измерија своите кугларски вештини.  Сите натпреварувачи имаа два настапи на 09 и 10 декември. До 18 години, државен првак е Емилија Илијевска од к.к. Пелистер Пин. До 23 години, државен првак е Стефанија Алексовска од к.к. Пелистер Пин…

Термини за настап, Д.П. U-23

Термини за настап, Д.П. U-23

Државното младинско поединечно првенство на Македонија во куглање ќе се одржи на 09 и 10 декември во Битола. Официјален распоред со термини може да се види на следниот линк Посакуваме успешен настап на нашите млади куглари и кугларки.    

Термини за квалификации на Државно поединечно првенство во куглање на Македонија

Термини за квалификации на Државно поединечно првенство во куглање на Македонија

Термини за ДП – квалификации Скопје, прв ден Термини за ДП – квалификации Битола, прв ден Термини за ДП – квалификации Скопје, втор ден Термини за ДП – квалификации Битола, втор ден

Објавени повиците за државните првенства (сениори, U-23, парови)

Објавени повиците за државните првенства (сениори, U-23, парови)

По предлог на Натпреварувачката комисија на КФСМ, Извршниот одбор на КФСМ ги одобри следните три повици: Државно поединечно сениорско првенство во куглање Државно сениорско првенство за парови во куглање Државно јуниорско (U-23) првенство во куглање Ги повикуваме и охрабруваме сите активни и регистрирани куглари на КФСМ да земат активно учество, а најдобрите да се закитат…

Андреа Вељаноска и Александар Mладеновски државни прваци за 2022 година во категорија U-23

Андреа Вељаноска и Александар Mладеновски државни прваци за 2022 година во категорија U-23

Во четвртокот, на 08 декември, во Битола, празнично се одржа младинското државно првенство, категорија U-23 во поединечна категорија. Беа пријавени само 10 куглари од 4 клубови од Македонија. Форматот на натпреварување беше два настапи во еден ден во многу кратко време, а оној со најмногу срушени дрва да застане на тронот. Исклучително тешко. Но и…

Стефанија Алексовска и Андреа Вељаноска, најдобар женски пар

Стефанија Алексовска и Андреа Вељаноска, најдобар женски пар

Во Битола, на 26 ноември беше одржано Државно првенство за сениорки во куглање, дисциплина парови. Играа заедно со машките парови.  Беа пријавени вкупно 5 женски парови или вкупно 10 натпреварувачки од двата женски клубови кои се натпреваруваат во МКЛ. Она што израдува е одличната форма на младата Стефанија Алексовска од Пелистер Пин која со одлични…

Браќата Димитровски, државни прваци во парови за 2022 година

Браќата Димитровски, државни прваци во парови за 2022 година

Во Битола, на 26 ноември беше одржано Државно првенство за сениори во куглање, дисциплина парови. Оваа дисциплина долги години не беше активна и немаше ваков тип на натпреварување, но со враќањето во календарот на натпреварувања, се покажа како одличен концепт. Беа пријавени вкупно 19 машки парови или вкупно 38 машки натпреварувачи од сите клубови кои…

КФСМ распишува повик за сениорско првенство во парови

КФСМ распишува повик за сениорско првенство во парови

По повеќе годишна апстиненција од овој формат на натпреварување, Извршниот одбор на КФСМ се одлучи повторно да се врати ова натпреварување во редовниот календар на кугларските активности во Македонија. Детали околу Повикот, можете да видете ОВДЕ Рокот за пријавување е 16 ноември. На ова натпреварување можат да се пријават и рекреативци и аматери кои не…

Младен Донковски и Стефанија Алексовска – државни сениорски прваци за 2022 година

Младен Донковски и Стефанија Алексовска – државни сениорски прваци за 2022 година

Сениорското првенство на Македонија во поединечна конкуренција беше одржано во кугланата Мусандра во Скопје на 16 април 2022 година. Форматот кој беше одбран за ова натпреварување беше 2х120 кугли во еден ден. Со тоа што во квалификации влегоа најдобрите 6 пласирани машки натпреварувачи и 4 најдобри женски. Според постигнатите резултати, убедливо во машка конкуренција и…