Макпетрол победник на кугларскиот Куп на Македонија за 2023 година во машка, Пелистер Пин во женска конкуренција

Макпетрол победник на кугларскиот Куп на Македонија за 2023 година во машка, Пелистер Пин во женска конкуренција

На 08 април 2023 во кугланата Мусандра се одржа Купот на Македонија во куглање каде што учествуваа вкупно 54 натпреварувачи од 9 тимови од кои 7 во машка и 2 во женска конкуренција. Победник во машка конкуренција е кк Макпетрол, Вардар 2014 е втор, додека трето место беше екипата на ГТЦ Мусандра, сите од Скопје….

Директорот на АМС – Наумче Мојсовски, присутен на КУП-от во куглање

Директорот на АМС – Наумче Мојсовски, присутен на КУП-от во куглање

На 08 април, во кугланата Мусандра во Скопје каде што се одржуваше Купот во куглање на Македонија, во посета беше директорот на Агенцијата за млади и спорт – Наумче Мојсовски. Беше остварена и официјална средба со раководството на Федерацијата како и состанок со машката репрезентација и беа договорени конкретни планови за развој на македонското куглање….

Македонскиот КУП во куглање ќе се одржи на 8-ми април во Мусандра

Македонскиот КУП во куглање ќе се одржи на 8-ми април во Мусандра

Извршниот одбор на КФСМ на својата Седница одржана на 25.02.2023 година го дефинира форматот и датумот на одржување на македонскиот КУП во куглање. Имено, КУП натпреварувањето ќе биде одржано на кугланата Мусандра во Скопје на 08.04.2023 (сабота) со почеток во 10 часот. Ќе се игра еден натпревар 6х120, каде што екипата која ќе има соборено…

Макпетрол победник на КУП-от и првенството на Македонија за 2022

Макпетрол победник на КУП-от и првенството на Македонија за 2022

Кугларскиот клуб Макпетрол од Скопје е победник на КУП-от на Македонија во куглање кој се одржа во Битола на 09 април 2022 година. Беа постигнати следните резултати: Макпетрол А – 3400 соборени дрва Пелистер 1982 – 3243 дрва Макпетрол Б – 3221 дрва ГТЦ Мусандра – 3128 дрва Империал Тобако ТКС – 3118 дрва Откако…