Потпишан Меморандум за соработка со Федерација на училишен спорт на Македонија
|

Потпишан Меморандум за соработка со Федерација на училишен спорт на Македонија

На 25 ноември, во Битола, после неколкуте консултативни средби и работни состаноци, официјално беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Кугларската Федерација и Федерацијата на училишен спорт.  Со овој Моморандум се отвораат можности за поблиска соработка помеѓу двете Федерации, куглањето ќе влезе во систем на натпревари кои ги организира ФУСМ, додека КФСМ ќе помогне логистички и…

Македонските куглари во последен момент се пријавија за учество на Светско првенство – Вараждин, 2023

Македонските куглари во последен момент се пријавија за учество на Светско првенство – Вараждин, 2023

Куглањето е магија сама по себе, но она што денес се случи, ретко се гледа во македонскиот спорт. Без разлика на тешките услови и донесената конечна одлука на КФСМ да не биде пријавено учество на идното Светско екипно првенство поради финансиски проблеми, денес, македонските кугларски репрезентативци со свои лични средства, обединети во желбата за настап…

Изјава на Игор Михајловски – Претседател на КФСМ

Изјава на Игор Михајловски – Претседател на КФСМ

Почитувани куглари, пријатели на куглањето, почитувани новинари и спортска јавност Во моменти на емоционална исцрпеност ги пишувам овие редови после денешната лична одлука донесена заедно со членовите на Извршниот одбор на КФСМ, одлука која е една од најтешките која сум ја донел во мојот живот, донесена едногласно од сите присутни колеги (Никола Крстев – претставник…