Урош Стоклас – пречекан во Скопје на високо ниво

Урош Стоклас – пречекан во Скопје на високо ниво

На 31.08.2023 година, Урош Стоклас застана во Скопје , во кугланата Мусандра, како точка за одмор од својот проект „Мојот златен пат“, активност со 2023 километри извозени на велосипед и 6 натпревари на 6 различни куглани ширум Ју – просторите. Тоа се куглани каде што Стоклас се закитил со злато на големите натпреварувања. Секако, македонската…

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу КФСМ и СРИ Гази Баба – Скопје

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу КФСМ и СРИ Гази Баба – Скопје

На еден од најсвечените чинови, доделувањето на наградите за МКЛ и Куп напреварувањето, во присуство на најдобрите куглари и кугларки од земјата, во Скопје, во Мусандра на 08 април 2023 година беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу македонската кугларската федерација и Здружението за спорт и рекреација на ивалиди од Гази Баба – Скопје. Со Меморандумот…

30 факти за 2022 и честитка за 2023 година од Претседателот на КФСМ

30 факти за 2022 и честитка за 2023 година од Претседателот на КФСМ

30 ФАКТИ ЗА 2022 ГОДИНА 1. Одиграни 7 натпревари од машката МКЛ сезона 2021/22; 2. Одиграни 5 натпревари од женската МКЛ сезона 2021/22; 3. КК Макпетрол прослави 45 години (1977-2022) 4. Осмомартовски турнир во Битола на кои учествуваа сите кугларки од Македонија. 5. Куп на Македонија во Битола, победник кк Макпетрол. Организатор КФСМ. 6. Доделени признанијата…

Лицата со попреченост куглаа во Битола под мотото – КУГЛАЊЕ, НОВ ПРЕДИЗВИК

Лицата со попреченост куглаа во Битола под мотото – КУГЛАЊЕ, НОВ ПРЕДИЗВИК

Благодарение на неодамна потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу КФСМ и Сојуз за спорт и рекрација на инвалиди Битола, на 08.12.2022 беше реализиран турнир каде куглаа членови со попреченост од цела држава, вкупно 40 луѓе. Она што остави силен впечаток е мотото под кое се одржа овој турнир – КУГЛАЊЕ – НОВ ПРЕДИЗВИК, а натпреварувачите без…

Потпишан Меморандум за соработка со Федерација на училишен спорт на Македонија
|

Потпишан Меморандум за соработка со Федерација на училишен спорт на Македонија

На 25 ноември, во Битола, после неколкуте консултативни средби и работни состаноци, официјално беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Кугларската Федерација и Федерацијата на училишен спорт.  Со овој Моморандум се отвораат можности за поблиска соработка помеѓу двете Федерации, куглањето ќе влезе во систем на натпревари кои ги организира ФУСМ, додека КФСМ ќе помогне логистички и…

Конкурс за Селектор на машка и женска сениорска репрезентација

Конкурс за Селектор на машка и женска сениорска репрезентација

Кугларска Федерација на С. Македонија распишува јавен конкурс за избор на: 1. Селектор на машка сениорска репрезентација 2. Селектор на женска сениорска репрезентација Мандатот на идниот селектор ќе биде 4 години. Заинтересираните кандидати треба да достават на kfmacedonia2010@gmail.com: 1. Пријава и CV со кугларски достигнувања 2.  Мотивациско писмо 3. План и програма за работа до…

Интервју на Михајловски за Слободен печат

Интервју на Михајловски за Слободен печат

Интервјуто е целосно превземено од веб страната на слободен печат, автор Фидан Коминовски   И куглањето е еден од спортовите за кои слушаме многу малку во нашата земја, но и кое знае да донесе врвни резултати. Еден од најголемите успеси во историјата на македонското куглање беше освоеното второ место на машката репрезентација, на Светското екипно првенство, одржано во Залаегерсег,…

Општина Прилеп заинтересирана за нова куглана

Општина Прилеп заинтересирана за нова куглана

На 06.09.2022 година во Кабинетот на Градоначалникот на Општина Прилеп беше остварена официјална посета на претседателот на КФСМ – Игор Михајловски и Борче Јовчески, Градоначалник на Општина Прилеп. Прилеп е град кој во минатото имал куглана, но поради пожар на спортската сала во која беше сместена и кугланата, трагично стата изгорела и со тоа од…