Македонската машка кугларска репрезентација ја отвори кугланата во Ниш, 2:6 против Србија

Македонската машка кугларска репрезентација ја отвори кугланата во Ниш, 2:6 против Србија

Во исклучително пријателска атмосфера, со високи гости од политичкиот живот на Србија, на 13.12.2023 година,  беше отворена новата кугланата во градот Ниш, Србија, куглана која е најблиска странска куглана за нас. Честа беше наша, токму првиот натпревар на кугланата во Ниш да го одиграме со нашиот северен сосед и еден од најсилните машки колективи во…

Македонските U18 надежи, одлично се претставија на турнир во Ковачица – Србија

Македонските U18 надежи, одлично се претставија на турнир во Ковачица – Србија

Во Ковачица, Србија, на 17 и 18 декември, екипата Славиа беше домаќин на силен меѓународен кугларски турнир до 18 години каде што учествуваа куглари и кугларки од Србија, Хрватска, Словачка, Македонија и млади од домашната екипа. Македонската делегација беше составена од: Стефанија Алексовска, Андреа Вељаноска и Ивана Трајчевска од кк Пелистер Пин и Архан Арслановски,…

Aмбасадорот на БиХ ги отвори натпреварите помеѓу Македонија и Босна и Херцеговина

Aмбасадорот на БиХ ги отвори натпреварите помеѓу Македонија и Босна и Херцеговина

После долго време, КФСМ создаде услови да биди одигран официјален пријателски натпревар помеѓу најдобрите состави на Македонија и Босна и Херцеговина во машка и женска категорија.  Натпреварите беа во Битола на битолската куглана која што неодамна доби меѓународна лиценца и се овозможија услови да има натпревари од ваков вид што е за прв пат во…