ОУ „Коле Канински“ победник во Училишната кугларска лига на Општина Битола – 2022

ОУ „Коле Канински“ победник во Училишната кугларска лига на Општина Битола – 2022

Месец декември помина во знак на Училишната кугларска лига на Општина Битола. Во месец октомври и ноември беа подготовителните тренинзи. Учество зедоа 7 основни училишта од Битола и настапија вкупно 56 ученици од 9-то и 8-мо одделение. Беа одиграни вкупно 21 натпревар организирани во 7 кола. Се куглаше само во полни постави 10х4, со 140мм…

Среда, 28.12.2022, се игра последното 7 коло од Училишната кугларска лига на Општина Битола

Среда, 28.12.2022, се игра последното 7 коло од Училишната кугларска лига на Општина Битола

Училишната кугларска лига на Општина Битола се играше интензивно деновиве со тоа што во претходната недела се одиграа три натпревари, а во оваа недела се одигруваат два меча и лигата официјално заавршува во среда на 28.12.2022 кога ќе се одигра последното 7-мо коло. Веќе победникот е јасен, а тоа е екипата на ОУ Коле Канински,…

Второто коло од Училишната лига, драматична победа за само едно дрво на екипата на ОУ Климент Охридски од Битола

Второто коло од Училишната лига, драматична победа за само едно дрво на екипата на ОУ Климент Охридски од Битола

Второто коло од Училишната лига на Битола донесе големи возбудувања, а дефинитивно најдраматичен натпревар беше помеѓуу ОУ Климент Охридски и ОУ Тодор Ангелевски, кој заврши само за 1 дрво разлика за домашната екипа. Од вкупно 160 кугли кои се земаат во предвид, разлика од само 1 дрво. Фантастично. Натпреврот помеѓу ОУ Трифун Пановски и ОУ…

Започна реализација на кугларска училишна лига во Битола

Започна реализација на кугларска училишна лига во Битола

Во Битола започнува уште еден голем проект на КФСМ насловен „Кугларска училишна лига на Битола“ во кој партиципираат ученици од 7 основни училишта од Општина Битола, генерално од 9-то и 8-мо одделение, а КФСМ го реализира проектот со заеднички сили на Федерацијата за училишен спорт на Македонија и Општина Битола од една страна и Сојузот…