Во Битола со куглање одбележана европската недела на спортот

Во Битола со куглање одбележана европската недела на спортот

На 22 септември, битолските кугларски клубови Пелистер Пин и Пелистер 1982 во соработка со Europe House Bitola и Општина Битола ја одбележаа европската недела на спортот со тоа што им беше овозможено на 30-тина млади луѓе од Битола да се запознаат со куглањето како спорт на најмодерната куглана во Македонија, во Битола. Пред присутните имаше…

КФСМ распишува повик за учество на Државно поединечно првенство, категорија U23

КФСМ распишува повик за учество на Државно поединечно првенство, категорија U23

Детали околу Повикот, можете да видете ОВДЕ Рокот за пријавување е 01 декември 2022 На ова натпреварување можат да се пријават и рекреативци и аматери кои не се регистрирни за некој од кугларските клубови.