Општина Прилеп заинтересирана за нова куглана

Општина Прилеп заинтересирана за нова куглана

На 06.09.2022 година во Кабинетот на Градоначалникот на Општина Прилеп беше остварена официјална посета на претседателот на КФСМ – Игор Михајловски и Борче Јовчески, Градоначалник на Општина Прилеп. Прилеп е град кој во минатото имал куглана, но поради пожар на спортската сала во која беше сместена и кугланата, трагично стата изгорела и со тоа од…