Макпетрол на НБЦ во Романија со големи очекувања

Макпетрол на НБЦ во Романија со големи очекувања

Во пресрет на XX.НБЦ Куп кој ќе се одржи во Клуж, Напока, Романија, од 3-ти до 8-ми Октомври, ќе поразговараме со тренерот/играч на најтрофејниот Македонски кугларски клуб, КК Макпетрол, Ибрахим Мемеди 1.      Кој е најголемиот успех на КК Макпетрол на Европските купови? ИМ – 2-то место на НБЦ Купот во Аугсбург, Германија, 2013 година е…

Макпетрол победник на КУП-от и првенството на Македонија за 2022

Макпетрол победник на КУП-от и првенството на Македонија за 2022

Кугларскиот клуб Макпетрол од Скопје е победник на КУП-от на Македонија во куглање кој се одржа во Битола на 09 април 2022 година. Беа постигнати следните резултати: Макпетрол А – 3400 соборени дрва Пелистер 1982 – 3243 дрва Макпетрол Б – 3221 дрва ГТЦ Мусандра – 3128 дрва Империал Тобако ТКС – 3118 дрва Откако…