Макпетрол на НБЦ во Романија со големи очекувања

Макпетрол на НБЦ во Романија со големи очекувања

Во пресрет на XX.НБЦ Куп кој ќе се одржи во Клуж, Напока, Романија, од 3-ти до 8-ми Октомври, ќе поразговараме со тренерот/играч на најтрофејниот Македонски кугларски клуб, КК Макпетрол, Ибрахим Мемеди 1.      Кој е најголемиот успех на КК Макпетрол на Европските купови? ИМ – 2-то место на НБЦ Купот во Аугсбург, Германија, 2013 година е…